Annons
Nyheter

Drygt 70 000 antagna till högskolestudier

Den närmaste veckan kommer antagningsbeskeden från universitet och högskolor att delas ut i brevlådorna. I år har sju av tio som sökt till högskola och universitet i Sverige blivit antagna. Det är 1000 fler än förra året.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2002

43 000 personer av 73 000 har kommit in på sitt förstahandsval efter att Verket för högskoleservice,VHS, gjort sitt första urval. Det slutliga urvalet görs i augusti. Hårdast konkurrens är det på läkar- psykolog och arkitektprogrammen där det krävs nästan maximala poäng. Nära sex av tio antagna är kvinnor, men på de tekniska utbildningarna har kvinnorepresentationen minskat till tre kvinnor av tio sökande. Till vårdutbildningarna har 14 procent fler kommit in i år jämfört med förra höstintagningen. Sjuksköterskeutbildningen står för flest ökade antal antagna. Det motsatta gäller dock för datautbildningarna som minskat både i antal sökande och i antal antagna. Mer information om antagningspoängen för i år hittar du på universitetens och högskolornas egna hemsidor i spalten här till höger.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons