Annons
Nyheter

EU backar om stöd till landsbygd och miljö

Det finns risk för att EU inte flyttar jordbrukspengar från direktstöden till miljö- och landsbygdsutveckling. Det rapporterar Lantbrukets affärstidning, ATL.
Nyheter • Publicerad 13 november 2002

Det har länge rått enighet mellan EU:s jordbruksministrar om att öka stödet till miljö- och landsbygdsutveckling och EU-kommissionen vill ta 20 procent av direktstöden och fördela om till miljö- och landsbygdsstöd.  Men stats- och regeringschefernas beslut vid toppmötet i Bryssel i slutet av oktober att sätta ett tak för jordbruksutgifterna kan leda till att inga pengar fördelas om, skriver tidningen.  Beslutet i Bryssel innebär att jordbruksbudgeten för 2007-2013 fryses på 2006 års nivå. Den får bara räknas upp med en procent om året. Taket gäller direktstöden och marknadsrelaterade utgifter. Ingenting sägs i överenskommelsen om miljö- och landsbygdsstöd.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons