Annons
Nyheter

Färdtjänstväxeln krånglade

Färdtjänstresenärer drabbades av nya problem på måndagsförmiddagen då Samres AB:s telefonväxel inte fungerade på över en timme.
Nyheter • Publicerad 5 november 2002

Det berodde på ett tekniskt fel i datorerna som gjorde att växeln inte hittade de ingående samtalen och resenärer kom helt enkelt inte fram. - Vi har haft det här felet förut. Då har vi rätat upp det på några minuter, men den här gången tog det över en timme. Det är för lång tid, säger Björn Falk. Att färdtjänsten fungerat så dåligt den senaste veckan beror enligt honom på kommunikationsproblem med fordon samtidigt som växelpersonalen drabbats av influensa. Personal från Samres andra bolag har kallats in och om inte sjukdomsläget förvärras räknar Björn Falk med att allt ska fungera på eftermiddagen idag. Region Skånes kollektivtrafiknämnd diskuterade färdtjänstbekymren på måndagen och kräver att resenärer ska få svar fortare och att samordningen av körningarna ska fungera bättre. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons