Annons
Nyheter

Finansman i Malmö häktad

Den norske finansiären i bolaget Finans-Kredit har häktats för bedrägerier i miljardklassen. Finansiären står bakom ett bostadsprojekt med 1200 lägenheter i Bunkeflo i Malmö.
Nyheter • Publicerad 19 november 2002

Mannen häktades som misstänkt för att ha lurat främst norska sparbanker på en och en halv miljard svenska kronor. Föreningsbanken i Sverige ska ha lurats på cirka 100 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radio Malmö. Förra året var Torgeir Stensrud i Malmö rådhus tillsammans med kommunalråden Ilmar Reepalu (s) och Rolf Pålsson (s) och presenterade det stora projektet som omfattar 1 200 hyreslägenheter. Planerna på en så omfattande bebyggelse har för övrigt väckt motstånd bland villaägarna i Bunkeflostrand. Men frågan är om den norske finansmannen kan fullfölja projektet? - Det har sett mycket bra ut, men det är klart att man ifrågasätter den bilden när man nu hör vad som synes ske bakom Finans-Kredit, säger Lennart Adielsson, fastighetsdirektör i Malmö, till SR Malmö. Lennart Adielsson säger dock att han tror att projektet blir av i en eller annan form. Text: Lennart Svenezon och TT

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons