Annons
Nyheter

Flera trafikolyckor i Skåne under morgonen

På fredagsmorgonen slog vintern till på allvar i Skåne med flera trafikolyckor som resultat. Strax före lunch hade närmare ett tiotal olyckor inrapporterats. I Sydskåne drabbades de östra delarna – med två avåkningar utanför Rydsgård – värst av vinterväglaget.
Nyheter • Publicerad 21 november 2008
Mobilbild: Lasse Ottosson
Mobilbild: Lasse OttossonFoto: 

- Vi har halkbekämpat hela natten, men det har varit mycket halt på flera av våra vägar. Det har tyvärr resulterat i ett flertal avåkningar, säger Monica Mårtensson på Vägverkets trafikinformation.Snö och byar med hagel slog till mot Skåne på fredagen. Norr om ett område räknat från nordvästra hörnet av Skåne och diagonalt ner mot Ystad drabbades värst av vinterväglaget.Strax efter ett i natt rapporterades den första avåkningen. En lastbil körde av E4 i höjd med Åstorp. Därefter lägrade sig lugnet på de skånska vägarna fram till morgontrafiken kom igång.En lastbil välte i höjd med Ekerödsrasten utanför Hörby. Lastbilen lade sig tvärs över hela vägbanan med stora trafikstörningar som följd. Föraren fördes till sjukhus för vård. Ännu strax före klockan elva pågick bärgningsarbete på platsen. Vid halvsjutiden körde en bil in i mitträcket på E22 i höjd med trafikplats Hörby norra. Inga personer skadades vid händelsen, men olyckan ledde till kraftiga störningar i trafiken. Strax efter klockan åtta på morgonen körde ne personbil av vägen och ner i diket utanför Rydsgård. Kort därefter kör ytterligare en bil i diket på samma plats. Bilföraren kolliderar dessutom med det fordon som redan ligger i diket. Två personer förs till sjukhus. Att döma av antalet trafikolyckor klarade sig ett området runt Malmö, Trelleborg och Vellinge lindrigast undan halkan. Vid elvatiden på fredagsförmiddagen hade inga trafikolyckor inrapporterats från Söderslättsområdet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons