Annons
Nyheter

Förlängd häkting i Helénmordet

Försvarsadvokaterna Sven Fagrenius och Göran Winblad säger motvilligt ja till chefsåklagare Pär Anderssons begäran om förlängd häktningstid för de två misstänkta Helénmördarna.
Nyheter • Publicerad 13 november 2002

- Våra klienter tycker naturligtvis att det är underligt att vi går med på förlängning när de nekar till brottet. Men vi gör bedömningen att de ändå inte skulle ha någon chans att gå loss vid en omhäktningsförhandling i detta läget, säger Sven Fagrenius och Göran Winblad. De motiverar inställningen med att hovrätten nyligen fastställt häktningarna, att inget nytt har framkommit sedan dess och att åklagaren väntar på analysbesked som antingen kan försvaga eller förstärka misstankarna. Den nya häktningstiden av männen går ut klockan tio, torsdagen den 28 november. Chefsåklagare Pär Andersson väntas få de första beskeden från DNA-analyserna i nästa vecka och därefter kommer resultaten att droppa in efterhand som de blir klara hos SKL i Linköping. De två männen, 34 och 35 år, är enligt hovrätten, på sannolika skäl misstänkta för tioåriga Helén Nilssons försvinnande från Hörby måndagen i påskveckan 1989 och mordet på henne någon gång fram till påskafton. Helén döda och skändade kropp hittades på förmiddagen på påskafton i ett stenröse i Bröd, norr om Tollarp. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons