Annons
Nyheter

Fortfarande 600 utan ström i Skåne

Fortfarande vid middagstid i dag var 600 elkunder utan ström i Skåne. Men Sydkraft hoppades då att flertalet skulle få tillbaka elen före midnatt.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2002

Totalt var 5 700 abonnenter utan ström och 500 man från Sydkraft arbetade i de blöta markerna för att laga felen på elledningarna. Fyra helikoptrar deltog också i arbetet. Flertalet av dem som var utan ström fanns i Kronobergs län, främst kring Älmhult, Ljungby och Tingsryd. Omkring 3 000 kunder omfattades där av strömavbrotten. I Kalmar län saknade 1 300 kunder ström och främst i trakterna kring Emmaboda. I Blekinge var 800 drabbade och i Skåne 600. Däremot hade flertalet av Sydkrafts kunder i Östergötland fått tillbaka strömmen. - Vi är inte nu oroliga för vädret, men det är makalöst blött i markerna och svårt att ta sig fram, säger Thomas Thorkelsson till TT. Många träd är också skadade vilket kan göra det farligt att arbeta i markerna. Risken att de faller omkull är överhängande.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons