Annons
Nyheter

Friad från misstankar om barnadråp kräver skadestånd

Den kvinna i 45-årsåldern som satt anhållen misstänkt för ett barnadråp i Sydöstskåne kräver nu skadestånd av staten.
Nyheter • Publicerad 18 juli 2007

Det var den 9 maj i år som kvinnan anhölls på sannolika skäl misstänkt för dråp alternativt mord på ett spädbarn i sydöstra Skåne. Två dagar senare försattes hon på fri fot och den 23 maj lades utredningen ner eftersom det inte gick att styrka brott.

Kvinnans juridiska ombud skriver nu till justitiekanslern (JK) och kräver skadestånd på 11 500 kronor. 10 000 kronor för lidandet och 1 500 kronor i ersättning till sitt juridiska ombudet.

Annons

Ombudet skriver att det är ett högt belopp för en person som varit anhållen i bara två dagar, men att frihetsberövandet varit mycket påfrestande för kvinnan.

Det är uppmärksamheten kring fallet i olika medier, både lokalt och på riksplanet som ligger bakom. Särskilt anges publiceringen i en lokaltidning i västra Sverige.

Nu ska JK ta ställning till hennes krav.

Per Nilsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons