Annons
Nyheter

Häktad för mord på taxichaufför

En 17-åring har häktats misstänkt för att ha skjutit en taxichaufför till döds i Malmö natten till i fredags. 17-åringen nekar till gärningen. Han förnekar också att han varit på platsen vid mordtillfället, säger den häktades advokat Anders Hansson till TT.
Nyheter • Publicerad 18 november 2002

Hansson tillägger att det finns ett vittne som kan ge 17-åringen alibi och styrka att han var någon annanstans när mordet skedde. Hansson tillägger också att han själv tror på sin klients berättelse. - De har tagit fel person helt enkelt, säger han. Vid häktningsförhandlingen på måndagen yrkade kammaråklagare Birgitta Müller att 17-åringen skulle häktas som skäligen misstänkt för mord, och det blev också tingsrättens beslut. Det är den lägre graden av misstanke och innebär att en ny häktningsförhandling måste hållas om en vecka, om inte den misstänkte försatts på fri fot innan dess. Anders Hansson betraktar bevisningen mot 17-åringen som svag och uppger bland annat att vittnesuppgifterna från mordplatsen delvis motsäger varandra. Den 42-årige taxichauffören sköts till döds med flera skott utanför sin bil i stadsdelen Södervärn i Malmö strax före halv två på natten. Några timmar senare greps 17-åringen hemma hos sin mor. Det finns ett familjeband mellan 17-åringen och den mördade taxichauffören. Ett tänkbart motiv skulle, enligt polisen, kunna vara att den äldre mannen misshandlade 17-åringen vid ett tillfälle förra året. Ytterligare något som talade mot den misstänkte var att han i somras ertappades med en pistol i byxlinningen och dömdes för vapenbrott. Måndagens häktningsförhandling hölls bakom stängda dörrar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons