Annons
Nyheter

HSB Malmö misstänker fler svindlerier

HSB Malmö kan komma att starta en ny egen utredning för att se om mer pengar har försvunnit än de närmare 50 miljoner kronor som är i centrum för en svindleriutredning med fokus på tidigare HSB-bossar i Malmö.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2006

Ekobrottsmyndigheten har delgett den förre vd:n Johnny Örbäck, en annan före detta HSB-chef och en tredje person misstanke om grov trolöshet mot huvudman. Cirka 49 miljoner kronor ska ha försvunnit i samband med en rad fastighetsaffärer med HSB:s dotterbolag åren 2000 och 2002.

Sedan härvan blev känd i december har medlemmar och funktionärer ringt ned HSB Malmös ledning. På ett extra möte på torsdagen ska styrelsen dra upp riktlinjerna inför det stormöte som ska hållas den 17 januari i Malmömässans lokaler.

Annons

En av de saker som ska avhandlas är om HSB självt ska granska även andra än de aktuella fastighetsaffärerna, rapporterar Skånska Dagbladet.

– Det skulle inte förvåna mig om vi tar det beslutet, säger HSB Malmös ordförande Alf Gustavsson till tidningen.

Han menar dock att HSB:s egen utredning bör vänta på resultatet av den pågående förundersökningen.

– Men när den är klar kan det finnas skäl att gå vidare, säger Gustavsson. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons