Annons
Nyheter

Inget åtal för skott mot miljöinspektör

Det blir sannolikt inget åtal för skottet mot en miljöinspektör i Landskrona strax före jul.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2002

- Jag har svårt att se att en gammal hjärtsjuk farbror skulle smattra på mot en miljöinspektör, säger Rolf Ivarsson vid Landskronapolisen som utreder fallet till Lantbrukets affärstidning, ATL.

Annons

Det var i mitten av december förra året som miljöinspektör Ewa Björnberg besökte en gård utanför Landskrona. Orsaken till besöket var att hon avsåg att undersöka om en bonde belagd med djurförbud gömde kreatur i ladugården.

Skottlossningen ägde rum i samband med att Ewa Björnberg hittat djuren. En svärm hagel slog ner i gräset i närheten av henne. Ute på ett fält såg hon hur de två jägarna som hon tidigare iakttagit sänkte sina vapen.

Rolf Ivarsson tror dock inte att skottet var riktat mot miljöinspektören. Han har varit i kontakt med de båda jägarna och de har uppgivit att de var ute för att skjuta antingen en hare eller en fasan till julen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons