Annons
Nyheter

Kritisk miljöpartist petas

Miljöpartisten Johan Schiff från Hässleholm är en av fyra medlemmar i partiets styrelse som riskerar att petas när en ny styrelse ska väljas vid kongressen i slutet av maj. De fyra har varit kritiska mot regeringssamarbetet, men Johan Schiff tror inte att det finns ett direkt samband.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2003

- Jag menar inte att det på något sätt pågår en aktiv kampanj för att tysta kritiker, säger han. Inför kongressen har partiets valberedning lagt fram ett förslag som innebär att Johan Schiff, Jabar Amin, Ann-Margret Mossberg och Valter Mutt inte nomineras. Johan Schiff bekräftar att de fyra är kritiska till samarbetet. - Vi har velat gå längre i förhandlingarna för att få ut mer av vår politik och har också velat ha mindre av nedskärningar för dem som har fått det sämre, säger han. Johan Schiff vill inte gå så långt som att koppla samman kritiken och de uteblivna nomineringarna. Däremot ställer han upp till omval i partiet mot valberedningens förslag. - Vilket visar att jag inte är nöjd. Jag tycker att jag står för en linje som behövs i partistyrelsen och det gör också mina andra erfarenheter som småbarnsförälder och folkbildare och mitt intresse för jämställdhet. Om partistyrelsens förslag går igenom tror Johan Schiff att det för miljöpartiets del kan leda till en mer "uttunnad kritisk massa". - Jag tror inte att det är bra för något parti om man tar bort kritiker. Text: Marcus Haraldsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons