Annons
Nyheter

Längre vårdköer väntar i Skåne

Patienter med svåra och livshotande sjukdomstillstånd, liksom förebyggande åtgärder och habilitering-rehabilitering är de områden som Region Skåne kommer att satsa mest på det närmaste året.
Nyheter • Publicerad 22 november 2002

Det avslöjade socialdemokraterna på fredagseftermiddagen. Förändringarna innebär längre köer till planerade undersökningar, men påverkar inte den akuta vården. - Vi kommer särskilt att prioritera barn och ungdomar, psykiskt sjuka och primärvården, säger regionstyrelsens nye ordförande Uno Aldegren (s). Beslut om budgeten kommer att tas på nästa regionstyrelse, för att sedan behandlas av alla 149 ledamöterna i regionfullmäktige en bit in i december. Då fördelas också regionbidragen till alla nämnder, utom hälso- och sjukvården i distrikten. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons