Annons
Nyheter

Lastbil välte utanför Trelleborg

(Uppdaterad) En tankbil välte vid Västra infarten strax före klockan 14. Räddningstjänst var snabbt på plats och stängde för en kort stund av ena körbanan som en försiktighetsåtgärd då det var oklart om tankbilen innehöll farligt gods.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2002
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Men efter några minuter släpptes trafiken fram igen. BILD: CLAES NYBERG - Chauffören hade alla papper i ordning och vi kunde snabbt konstatera att det inte var fråga om farligt gods. Istället var bilen lastad med en produkt till cementindustrin, säger räddningsledare Hans-Göran Olsson. Vid avåkningen höll både dieseltanken och tankvagnen och därmed blev det aldrig något läckage vid olycksplatsen. Chauffören klarade sig undan olyckan utan skador och var nykter. Han hade kört för långt till höger på körbanan och lastbilen for då nerför slänten. Bilen var på väg från Tyskland till Norge. Bärgning av fordonet planerades äga rum när trafiken förbi platsen lugnat sig.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons