Annons
Nyheter

Lugnt vid flyktingmanifestationer

Manifestationerna för och emot flyktingmottagning som i dag hölls i Vellinge avlöpte utan några större konfrontationer.
Nyheter • Publicerad 22 november 2009
Motdemonstranter i hällregnet vid Sverigedemokraternas demonstration emot kommunens flyktingmottagande i Vellinge på söndagen. Bild: Drago Prvulovic/SCANPIX
Motdemonstranter i hällregnet vid Sverigedemokraternas demonstration emot kommunens flyktingmottagande i Vellinge på söndagen. Bild: Drago Prvulovic/SCANPIXFoto: 

De fysiska sammandrabbningarna uteblev när Sverigedemokratisk ungdom (SDU) höll möte på torget i Vellinge i dag. Däremot gjorde motdemonstranterna, de flesta vänsteraktivister, sitt bästa för att med talkörer och glåpord överrösta SDU:s ordförande Erik Almqvist.

Genom att skruva upp sin högtalaranläggning på högsta volym kunde SDU:arna, trots larmet runt omkring, göra sig hörda.

Annons

Erik Almqvist gick till storms både mot nyhetsmedier och mot Vellingemoderaterna. Under debatten om de ensamkommande flyktingbarnen har medierna utmålat invånarna i Vellinge som "rasister och som en lönnfet mexitegelmobb", hävdade han. De lokala moderaterna, som nyligen gjorde helt om sade sig vara beredda att ta emot flyktingbarn, har svikit Vellingeborna, sade han.

Motdemonstranterna anklagade i sin tur SDU:arna för att vara rasister, barnamördare och homofober.

Efter ungefär tre kvart var mötet över och Almqvist och hans kamrater plockade under polisskydd ihop sina förstärkare och högtalare och lämnade torget medan några motdemonstranterna dröjde sig kvar ett tag till.

Under hela mötet gjorde polisen ett enda ingripande då en äggkastare omhändertogs och fördes bort.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons