Annons
Nyheter

M vill skattebefria nya miljöbilar

Finansdepartementet räknar på system som ska ersätta den så kallade miljöbilspremien som avskaffas till våren. Enligt Sydsvenskan vill moderaterna i stället skattebefria nya miljöbilar i fyra år.
Nyheter • Publicerad 9 november 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Finansdepartementet ska också ta reda på vad det kostar att sänka fordonsskatten för dieselbilar med partikelrening och höja den för dieselbilar utan rening, skriver tidningen.

- Med avskaffande av fordonsskatt för nya miljöbilar under fyra år sänder vi en tydligare signal till alla bilköpare att de gjort ett bra miljöval, säger moderaternas miljöpolitiske talesman Lars Lindblad, som anser att den nuvarande miljöbilspremien betalas ut för lång tid efter bilköpet.

För att minska koldioxidutsläppen vill moderaterna också skärpa kraven på trafikflyget. Enligt Lars Lindblad bör regeringen driva på andra EU-länder så att flygbränslet blandas med biobränslen, flyglinjerna i Europa rätas ut och trafikflyget sparar bränsle genom att glidflyga in mot landningsbanorna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons