Annons
Nyheter

Mats Svanberg erkänner bedrägeri

Den moderate politikern Mats Svanberg erkänner att han gjort sig skyldig till bedrägeri när han lämnat in dubbla reseräkningar för arbetsresor mellan hemmet i Malmö och Skånehuset i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 7 november 2002

I och med att han skrivit under ett strafföreläggande där han erkänner brott slipper han rättegång och döms till villkorlig dom och 35 dagsböter à 250 kronor, totalt 8750 kronor. Att domen dröjt beror på att kammaråklagare Lars Marmén inväntat Region Skånes granskning. Regionens jurister har granskat 31 resor och enligt kammaråklagare Lars Marmén har Mats Svanberg fått 6289 kronor för mycket i reseersättning. Fängelse är den normala påföljden för bedrägeribrott, men åklagaren accepterar ett strafföreläggande i och med att beloppet är lågt och Mats Svanberg är ostraffad sedan tidigare. Nu får Svanberg en prövotid på två år. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons