Annons
Nyheter

Mer vatten på väg mot Kristianstad

Vattenmassorna utgör fortfarande ett hot mot invånarna i Kristianstad. Nivån vid Barbacka ligger kvar på cirka 2,13 meter över det normala.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2002

Arbetet med att bygga nya skyddsvallar mot vattnet vid Allöverket och Skånemejerier fortsätter. Samtidigt som arbetet med en ny skyddsvall vid Lillö påbörjas. Det rapporterar Kristianstadsbladets nätupplaga. Enligt SR Kristianstad visar morgonens mätningarna av vattennivån i Finjasjön att nivån höjts ytterligare några cm till 45,26 meter över havet. Kulmen väntas till början av nästa vecka. Under kvällen väntas ett nytt omfattande regnväder dra in från väster. Dessutom är vattenmassor efter tisdagens nederbörd på väg mot Torsebro. Något som väntas höja vattennivån i Kristianstad ytterligare. Behovet av snabba insatser gör att räddningstjänstläge nu fört första gången i modern tid har proklamerats för hela centrala Kristianstad.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons