Annons
Nyheter

Nu kommer helgblåsten

Räkna med blåst i helgen, regn – och kanske en strimma sol.
Nyheter • Publicerad 2 december 2011
Foto: 

Fredagens regnväder över Skåne drar österut, men det blir fortsatt molnigt. Och under lördagen är det dags igen:

– Under lördagsförmiddagen komnmer nytt regn som drar bort under eftermiddagen och kvällen, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Annons

I släptåg kan det dyka upp skurar, men risken är störst i nordvästra Skåne. Blåsigt blir det dock och tydligast i kustbandet där det kan bli hårda till mycket hårda vindbyar från syd eller sydväst.

– Det betyder upp till 21 meter per sekund, alltså inte i klass med förra helgen, säger meteorologen.

Söndagen väntas ge friska vindar från väst. Risken för skurar finns kvar.

Måndagen är dagen då vinden fortsätter minska och det finns risk för skurar. Det finns också en liten risk för att ett lömskt regnväder i söder drar sig mot Skåne.

Får man se solen?

– Det beror på de där skurarna. Visst finns det en chans under lördag–söndag, mest tror jag på måndagen, säger Lovisa Andersson på SMHI.

De närmaste dagarna är temperaturen över det normala. Nästa vecka lurar kallare väder på oss. Men det finns tecken på att det inte blir långvarigt.

Mikael Anjou
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons