Annons
Nyheter

Ny bevisjakt i skånsk mordgåta

Skånepolisen har i helgen åter sökt i en av de småsjöar i Veberöd mellan Lund och Sjöbo där ett mördat sambopar från Båstad påträffades i maj.
Nyheter • Publicerad 9 november 2008
Det blir nya dykningar i Häljasjön där två kroppar hittades. Bild: Scanpix
Det blir nya dykningar i Häljasjön där två kroppar hittades. Bild: ScanpixFoto: 

Under lördagen draggade tre brandmän efter saknade kroppsdelar och andra bevis i Bysjön nära Häljasjön, där det döda paret hittades av några fiskare. På plats fanns också fyra polismän inklusive en hundförare.

Polisens informatör Charley Nilsson ville efteråt inte avslöja om man gjorde några nya fynd.

Annons

Över huvud taget har polisen varit mycket återhållsam med uppgifter om vilka bevis man samlat ihop och hur paret, en 58-årig kvinna och hennes 64-årige sambo, bragts om livet.

Redan innan paret återfanns åtalades en nu 22-årig man för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död, men friades av Helsingborgs tingsrätt.

Däremot erkände mannen att han tagit banklån i 64-åringens namn och stulit hans körkort. Han dömdes till ett års fängelse för försök till grovt bedrägeri, urkundsförfalskning och missbruk av urkund.

Inom några veckor ska vice chefsåklagare Göran Olsson i Helsingborg i samråd med spaningsledaren Tommy Lindén besluta om man ska begära resning i målet så att 22-åringen kan åtalas på nytt.

- Det är mot den bakgrunden man bör se sökandet i Bysjön, säger Charley Nilsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons