Annons
Nyheter

"Okänd" man åtalad i knarkhärva

En 37-årig man har åtalats i Malmö misstänkt för att vara inblandad i en narkotikhärva där en 38-årig trelleborgare tidigare i höst dömdes till fem års fängelse.
Nyheter • Publicerad 27 november 2002

Trelleborgaren dömdes för grovt narkotikabrott sedan han förvarat över fyra kilo heroin på sin vind. Trelleborgaren hävdade att narkotikan tillhörde en annan man och lämnade in den till polisen. Tingsrätten i Trelleborg menade att den 38-årige trelleborgaren genom att förvara narkotikan gjort sig skyldig till brott och dömde honom därför till fängelse. Vem narkotikan egentligen tillhörde klargjordes aldrig under rättegången. Nu anser en åklagare i Malmö sig kunna binda en 37-årig man till partiet med heroin, uppger Sydsvenska Dagbladet. Enligt åklagaren är 37-åringen identisk med den person som 38-åringen fått narkotikan av. Trelleborgaren har liksom åklagaren överklagat domen från Trelleborgs tingsrätt till hovrätten där förhandlingarna inleds på fredag.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons