Annons
Nyheter

Pokerspelare vann mot Skatteverket

En pokerspelare har vunnit en principiellt viktig dom mot Skatteverket som avkrävt honom skatt på vinster från spel på två sajter.
Nyheter • Publicerad 17 november 2008
En pokerspelare har vunnit en principiellt viktig dom mot Skatteverket. Bild: Scanpix
En pokerspelare har vunnit en principiellt viktig dom mot Skatteverket. Bild: ScanpixFoto: 

Länsrätten i Östergötland ger honom rätt när det gäller vinsten, drygt 650 000 kronor, på den en sajten som finns på ön Isle of Man, skriver Östgöta Correspondenten. Den andra sajten ligger i Monaco.

Vinster på turspel som poker är skattefria i EU och där är Monaco inte medlem. Därför ska vinsten från Monaco beskattas.

Annons

Skatteverket krävde även skatt på vinsten från EU-medlemmen Isle of Man, eftersom EU:s lagar inte gäller fullt ut på ön. Myndighetens besked till spelaren var att det var hans sak att bevisa att vinsten uppstått i EU.

Men så kan inte Skatteverket resonera, säger länsrätten. Även om en EU-stat inte antagit alla EU:s lagar så kan en enskild åberopa regler som är tillräckligt precisa och ovillkorliga. Och EU:s spelregler är det, konstaterar länsrätten i sin dom.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons