Annons
Nyheter

Regionråden blir färre

Regionfullmäktiges 149 ledamöter följde den tidigare regionstyrelsens förslag om att banta antalet regionråd från 13 till åtta, när fullmäktige hade konstituerande möte i Kristianstad på fredagen.
Nyheter • Publicerad 4 november 2002

När fullmäktige antog en ny regionrådsorganisation för de närmaste fyra åren bestämdes också att ett stycke i texten skulle plockas bort. I stycket stod nämligern att regionråden ska väljas ur regionstyrelsen. Men det gick inte, eftersom oppositionens Henrik Hammar (m) ska ha en regionrådspost, men inte en plats i styrelsen. Under den här punkten bestämde fullmäktige också att varje regionråd ska ha en politisk sekreterare. Har partiet inget regionråd får gruppledaren en politisk sekreterare. Majoritetens regionråd är Christine Axelsson (s) och Vilmer Andersen (v) med ansvar för regional utveckling, Ingrid Lennerwald (s) med ansvar för hälso- och sjukvård och Bengt-Göran Hansson (s) med ansvar för personalpolitik. Av de tre oppositionsråden kommer både Marita Sander-Schale (fp) och Henrik Hammar (m) att ha sjukvården som ansvarsområde. Henrik Hammar kommer även att fungera lite som mentor åt Pia Kinhult (m) - en av de yngre, men med erfarenhet från förra mandatperioden - som också får täcka de regionala frågorna och ekonomi. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons