Annons
Nyheter

Skånemejerier ser ut att säljas

Skånemejerier tog på måndagen ett stort steg närmare ägarbyte. En enig stämma beslutade att gå vidare med förhandlingarna om att sälja bolaget till franska mejerijätten Lactalis.
Nyheter • Publicerad 19 december 2011
Mjölkning pågår.
Mjölkning pågår.Foto: 

Det slutgiltiga beslutet om försäljning fattas vid nästa stämma den 29 december, då ledamöterna ska besluta om de stadgeändringar som krävs för att genomföra försäljningen.

- Jag är mycket positiv, jag tror att det är nyttigt för både skånsk och svensk mjölkproduktion att få hit ett företag som kan konkurrera med Arla. Sedan kan man tycka att det är nostalgiskt att sälja något man har varit med om att bygga upp, men det är fortfarande skånsk mjölk från skånska gårdar och skånska kor, säger mjölkproducenten Conny Fagerström i Tollarp.

Annons

Enligt Björn Sederblad, vd för Skånemejerier, föregicks beslutet av en häftig debatt om nutid, dåtid och framtid.

- Det var en intensiv stämma, men det finns en stor förståelse för beslutet och det fanns inga reservationer. Det är nog ingen som känner någon tvekan om försäljningen, utan det är mer en fråga om detaljer, säger han.

Själv välkomnar han beslutet.

- Vi i koncernledningsgruppen har varit inställda på det här i ett halvår. Nu handlar det om att gå i mål och det känns väldigt bra, säger han.

Karin Ohlsson
TT och Peter Maunula
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons