Annons
Nyheter

Skogsfastigheter ökade i värde

Till skillnad från investeringar i exempelvis telekom-industrin är skogsfastigheter är fortfarande en trygg investering. Det visar färska siffror från LRF Konsult Skogsbyrån.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2003

Under andra halvåret 2002 ökade det genomsnittliga priset i riket per kubikmeter skog med nästan nio procent jämfört med första halvåret i fjol. Efterfrågan är fortfarande mycket stor. I höstas visade LRF Skogsbyrån att skogsfastigheter är en mera lönsam investering än aktier på lång sikt och säkrare på kort. - En investering i en ungskogsdominerad fastighet ger säker direktavkastning genom avverkning eller försäljning av en välbestockad fastighet flera decennier framåt, säger skogsekonom Linda Eriksson. Hon pekar också på att framtidsutsikterna är goda eftersom till exempel papperskonsumtionen ökar och biobränsle efterfrågas allt mer. Det genomsnittliga priset på skog i Skåne var under 2002 266 kronor per skogskubikmeter.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons