Annons
Nyheter

Skolelever skickas hem

Skolskjutsarna har ställts in i Ystad och Skurup. Många elever, bland annat i Sjöbo och Tomelilla, får åka hem tidigare.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2006

Snöovädret ställer till problem för skolskjutsarna i sydöstskåne.

I Ystads kommun har skolskjutsarna för grundskoleelever varit inställda.

Annons

– Därför får eleverna som åker med dem fått vara hemma, berättar Saga Nilsson på barn- och utbildningsfövaltningen.

Skolsjutsarna till särskolan har gick som planerat i morse. Men eleverna som använder dem fick åka hem vid elvatiden.

I Sjöbo kommun kördes eleverna till skolorna i vanlig ordning på morgonen, med undantag för elever som bodde på mindre vägar i norra och östra Färs. Skolbussförarna upptäckte dock snabbt att det var svårt att ta sig fram även på de större vägarna, snöhinder blåste snabbt upp.

– Jag ringde Vägverket och fick veta att situationen inte skulle förbättras under dagen, utan snarare förvärras. Så vi beslutade att alla elever skulle köras hem igen, med undantag för dem från Blentarp, berättar Monica Strömbeck, samordnare för skolbusstrafiken i Sjöbo kommun.

De elever som inte åker buss, fick fortsätta skoldagen - på många håll dock i begränsad omfattning.

– Eftersom vi har så många lärare som pendlar, avblåser vi all undervisning från lunch, berättar Christer Olofsson, rektor på Färsingaskolan.

I Skurup tog man redan tidigt i morse beslutet att ställa in skolskjutsarna.

Eva Johansson, ansvarig för skolskjutsarna i Tomelilla, säger att de skolskjutsbarn som kommit till skolan ska åka hem tidigare i dag , redan vid lunchtid.

I morse ställdes vissa skolbussar in för barn som skulle till skolan i Brösarp. I skolan i Onslunda skjutsades barnen hem redan på förmiddagen. På vägarna runt Spjutstorp var det också tufft. Dit körde inte skolbussen.

Sydskånska gymnasiets elever som åker med Skånetrafikens ordinarie linjer har också drabbats av förseningar och intställda bussar

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons