Annons
Nyheter

Sommaruniversitet behöver bidrag

Sedan förra året har Öresundsuniversitetet ordnat ett internationellt sommaruniversitet för 200 studerande på kandidatnivå i Öresund Summer University. Nu vill Öresundsuniversitetet fortsätta att driva projektet under tre år till och med 2005.
Nyheter • Publicerad 5 november 2002

Sommaruniversitetet beräknas kosta 3,2 miljoner danska kronor per år. 200000 kronor bidrar Öresundsuniversitetets eget sekretariat med och resten hoppas de få från regeringarna i Danmark och Sverige. De hoppas också på 500000 kronor i bidrag från Region Skåne. Hittills har deltagarna kommit från 50 olika länder, förutom Sverige och Danmark. Målet för Öresundsuniversitetet är att göra projektet självfinansierat, att det ska bli en integrerad del av de tolv medlemsuniversiteten och att fler studenter ska delta. För sommaren 2005 räknar arrangörerna med 700 deltagare.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons