Annons
Nyheter

Stabilt vattenläge i Kristianstad

Vattennivåerna kring det kringrända Kristianstad har stabiliserats. Nivåerna ligger dock fortfarande kring rekordhöga 2.12 meter vid Barbacka. I Torsebro fortsätter vattennivåerna att dra sig tillbaka.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2002
Stabilt i Nordöstskåne. Här en bild från området runt Finjasjön. BILD: BOSSE NILSSON/Kristianstadsbladet.
Stabilt i Nordöstskåne. Här en bild från området runt Finjasjön. BILD: BOSSE NILSSON/Kristianstadsbladet.Foto: 

Lägre flöde i Torsebro och lägre vattenstånd i havet kommer att lätta på trycket mot invallningen av Kristianstad. Det uppger Kristianstadsbladets nätupplaga. Så här såg det ut runt Finjasjön utanför Hässleholm tidigare i veckan. BILD: BOSSE NILSSON/KB/SCANPIX."Så här såg det ut runt Finjasjön utanför Hässleholm tidigare i veckan. BILD: BOSSE NILSSON/KB/SCANPIX. Men översvämningshotet är inte undanröjt. SMHI lovar sprida skurar i området under dagen och till natten kommer en ny regnfront in, följd av nya regnskurar. - Vi har två kurvor inför de närmaste fem dagarna. En visar att vattnet fortsätter att stiga. Den andra att kulmen är nådd och vattnet så smått börjar sjunka undan, berättar projektledare Fredrik Wettemark på Kristianstads kommun för Kristanstadsbladet. Även om den sjuknande kurvar verkar mest trolig arbetar räddningspersonalen vidare efter det värsta fallscenariet med fortsatt stigande vatten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons