Annons
Nyheter

Sterling kan köpas upp och lyfta på nytt

Flera intressenter förhandlar just nu om att köpa upp och nyetablera det konkursdrabbade flygbolaget Sterling. Det skriver danska Jyllands-Posten på sin hemsida.
Nyheter • Publicerad 3 november 2008
Flera intressenter förhandlar just nu om att köpa upp och nyetablera det konkursdrabbade flygbolaget Sterling. Bild: Scanpix
Flera intressenter förhandlar just nu om att köpa upp och nyetablera det konkursdrabbade flygbolaget Sterling. Bild: ScanpixFoto: 

Sterling kan vara tillbaka på banan redan denna vecka. Om någon köper företaget inom kort kan affären bli relativt smidig.

- Om någon köper Sterling, tillsätter de centrala posterna och bevisar att flygen fortfarande är flygdugliga är det en relativt enkel övning att starta upp företaget igen, säger det danska luftfartsverkets kommunikationschef Thorbjørn Ancker till Jyllands-Posten.

Annons

Om Sterling lyfter igen kommer det förmodligen bara vara med omkring 15 plan, istället för de 30 plan företaget hade innan. Och de kommer endast flyga till de mest populära och lukrativa destinationerna.

De omkring 250 000 resenärer som bokat och köpt biljetter med Sterling innan det gick i konkurs kan dock inte räkna med att få några pengar tillbaka om företaget får nya ägare.

- Om passagerarna ska hoppas på att få pengar tillbaka är det om de nya ägarna vill visa goodwill, säger Lars Lindencrone Petersen, partner i Bech Bruun och expert i konkursen till Jyllands-Posten.

Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons