Annons
Nyheter

Stor översvämning på CSK

Den centrala operationsavdelningen på Centralsjukhuset i Kristianstad drabbades under tisdagskvällen av en omfattande översvämning till följd av en läcka i ett vattenrör. I dag fortsätter saneringen.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2003

Flera operationssalar ska ha berörts och enligt sjukhusledningen är det oklart hur verksamheten på salarna påverkas. - Det blir säkerligen nerdragningar, men jag kan inte svara på om planerade operationen kan behöva flyttas, sa Ann-Sofie Bennheden, sjukhuschef sent i går kväll. I sådana fall blir det enligt henne fråga om flytt till andra sjukhus i regionen. Nu på onsdagsmorgonen meddelas att alla akuta operationer kan genomföras på CSK under dagen Det pågår byggnadsarbeten på operationasavdelningen och översvämningen härrör sig från VVS-installationer i en servicevåning ovanför operationssalarna. Läckan är lokaliserad till en slangkoppling i ett kylsystem som har tagits ur drift. Text:Peter Maunula och Lennart Svenezon

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons