Annons
Nyheter

"Synskadade diskrimineras"

De synskadade i Skåne har tröttnat på att inte längre få hjälp att hitta på järnvägsstationerna. Skånetrafiken drog för ungefär ett år sedan in ledsagarservicen och Synskadades Riksförbund menar nu att det diskriminerar de synskadade.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2003

- Det leder till att synskadade inte kan åka nånstans och det är diskriminerande, säger Lars Eisner ombudsman på SRF i Skåne till SR Malmöhus. Ledsagarservicen betyder att synskadade kan få hjälp att hitta på järnvägsstationen. Något som var möjligt fram till för ett år sen för kustpilens resenärer. I samband med att SJ förlorade uppdraget att sälja Skånetrafikens biljetter drog SJ in servicen. Skånetrafiken hoppas kunna hitta en lösning där kommunerna är med och betalar en del av kostnaden för ledsagarservicen. Då skulle servicen kunna vara igång i början av nästa år.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons