Annons
Nyheter

Tito Beltrán överklagar fängelsedomen till HD

(Uppdaterad 16.25) Sångaren Tito Beltrán överklagar hovrättens dom på fängelse i två och ett halvt år för de båda sexualbrott han ska ha begått. Ett av dem ska ha inträffat på ett hotell i Svedala under en Rhapsody in Rock-turné.
Nyheter • Publicerad 5 november 2008
Tito Beltrán överklagar fängelsedomen till Högsta domstolen.
Tito Beltrán överklagar fängelsedomen till Högsta domstolen.Foto: 

I överklagandet till Högsta domstolen ifrågasätter Beltrans advokat åtskilliga punkter i hovrättens bevisning. En av de saker som kritiseras är att hovrätten, enligt Beltráns försvarare advokat Tomas Nilsson, lyft fram förhörspersonernas vittnesmål i Ystadsmålet trots att "de citerade förhörspersonerna inte haft någon närmare kontakt med målsäganden under turnén och knappast kunnat skapa sig någon djupare bild av henne som person".

Även den låga tekniska kvaliteten i upptagningen från förhöret med den minderåriga målsäganden i Varbergsmålet kritiseras i överklagandet.Advokat Tomas Nilsson yrkar nu på att Tito Beltrán helt frikänns från ansvar för brott i båda fallen och befrias från skyldigheten att betala skadestånd till målsägarna.I överklagandet skriver Beltrán och hans ombud att hovrätten inte kunnat ge godtagbara skäl till domslutet i Varbergsmålet som gäller sexuellt utnyttjande av underårig. De menar därmed att tingsrättens friande dom ska stå fast i detta fall.

Annons

Beltrán yrkar även på ersättning för rättegångskostnader i hovrätten med 25 760 kronor.

Hovrättsdomen mot Tito Beltrán kom den 10 oktober i år. Han dömdes då för sexuellt utnyttjande av underårig och för övergrepp i rättssak till två och halvt år i fängelse och till att betala skadestånd till målsägandena. Sedan dess har han suttit häktad.

Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons