Annons
Nyheter

Torterades med kablar och spade

Fem män har åtalats vid Malmö tingsrätt för att under tortyrliknande former ha misshandlat en person som de misstänkte gjort inbrott i familjens företag. Enligt åklagaren ska männen bland annat försökt kapa hans tår med hjälp av en spade.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2014
Foto: 

Den kidnappade mannen har sagt i förhör att han blivit slagen i huvudet med hammare och träpåk och bränd med cigaretter under de två dagar han var fången i slutet av mars. Han ska även ha blivit tvingad att klä av sig och därefter blivit slagen med kablar och en spade innan kidnapparna lämnade över honom till polisen.

Under onsdagen väcktes åtal mot de fem männen. De åtalas för människorov, grov misshandel, olaga tvång och medhjälp till olaga tvång. Männen menar att de själva blivit utsatta för utpressning och har gjort en motanmälan, skriver Sydsvenskan på nätet. Rättegången inleds på måndag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons