Annons
Nyheter

Två häktade för mordförsök på skola

Tingsrätten häktade på torsdagen en 19-åring och en 47-åring som misstänkta för mordförsök i måndags på Österänggymnasiet.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011
Foto: 

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

Innan dörrarna stängdes begärde åklagare Micaela Nordberg att männen skulle häktas för mordförsök, i andra hand att 47-åringen skulle häktas för medhjälp till mordförsök.

Annons

Männen förnekade brott.

Efter varje häktningsförhandling meddelade tingsrätten sitt beslut offentligt.

Häktningsdomaren ansåg att det fanns sannolika skäl att misstänka både 19-åringen och 47-åringen för mordförsök.

För att de inte ska kunna försvåra utredningen och fortsätta begå brott förklarades de häktade med restriktioner.

Åklagare Micaela Nordberg ville efteråt inte svara på vilket motiv till dådet på gymnasieskolan som kommit fram och inte heller vilken relation de misstänkta har till offret.

Befann sig 47-åringen vid skolan?

- Jag vill inte gå in på vad han gjort eller inte gjort. Jag konstaterar att han av tingsrätten är ansedd som gärningsman, sa Micaela Nordberg.

I polisutredningen pågår förhörsarbete med personer som varit på platsen och andra som kan ha uppgifter.

Hittills har 20-30 förhör hållits och polisen har gjort beslag. Åklagaren ville inte säga om beslaget är kniven som användes mot offret.

Det var strax efter klockan 14 i måndags som en 19-åring knivskars utanför Österänggymnasiets vaktmästeri.

Annons

19-åringen, som inte är elev på skolan, var vid medvetande när han fördes med ambulans till CSK. Hans skador bedömdes som allvarliga, men inte livshotande.

En och en halv timme senare greps en misstänkt gärningsman, 19-åringen som häktades på torsdagen. Senare på kvällen anhölls den nu häktade 47-åringen.

Mikael Hallqvist
Birgitta Mattisson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons