Annons
Nyheter

Två häktades för rohypnolsmuggling

De två litauiska medborgare, 24 och 25 år gamla, som greps av tullen i Trelleborg i lördags kväll häktades på tisdagen misstänkta för grov narkotikasmuggling.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2003

Båda nekade till att ha kännt till att det fanns de cirka 30 000 tabletterna, som troligtvis är rohypnol, gömda i deras bil. Beslaget betecknar åklagaren som mycket stort och han tror inte på deras nekande. - Det faller på sin egen rimlighet. Vem skulle låta någon köra något som är så värdefullt utan att den vet om det? Bilen kan ju gå sönder och hamna på verkstad eller vad som helst. Självklart vet de om det, säger kammaråklagare Ronny Jonsson. Än så länge är de kemiska analyserna av tabletterna inte helt klara men om det är rohypnol så riskerar de båda männen minst 3-3,5 års fängelse. - Just nu ligger straffgränsen för grovt brott vid 20 000 rohypnoltabletter men det håller på att ske en justering neråt. Det finns exempel nyligen där hovrätten har dömt till grovt brott redan vid 9 000 tabletter. I så fall kan det här bli ett betydligt högre straff, säger Ronny Jonsson. Enligt tingsrättens beslut i går ska åtal mot de båda männen väckas senast den 10 juni.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons