Annons
Nyheter

Vill ha komplettering om Citytunneln

Länsstyrelsen i Skåne vill att Banverket kompletterar sin miljöansökan kring bygget av Citytunneln genom Malmö. Begäran lämnades över på tisdagen till Miljödomstolen i Växjö. Det rapporterar Sydsvenskans nätupplaga
Nyheter • Publicerad 9 juli 2002

Länsstyrelsen är en av remissmyndigheterna inför bygget och tycker att ansökan bör kompletteras på sex punkter. Det gäller bland annat frågorna om buller, risken för sättningar och bortledande av grundvatten och avloppsvatten. Länsstyrelsen anser att både Banverkets ansökan och miljökonsekvensbeskrivning är väl genomarbetade, men att det i ett så stort byggprojekt som Citytunneln kan behövas förtydliganden och kompletteringar. Fotnot: Citytunnel ska bli en 18 kilometer lång järnvägsförbindelse mellan Malmö C och Öresundsbron.  

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons