Annons
Nyheter

Amiralens storband: Live at the Palladium

Många, inte minst malmöbor, kan nog bli varma om hjärtat och uppleva en viss tidssvindel när Amiralens storband spelar upp Harry Arnolds klassiska signatur ”Stand by”.
Nyheter • Publicerad 7 december 2011

Det känns tryggt att det gamla gardet finns representerat ännu och ger karaktär åt sektionerna, särskilt saxarna, där Bengt Jeppsson, Bengt Håkansson och Sigge Goldman också framträder som förträffliga solister. Publik-applåderna vid detta fyrtioårskalas talar sitt tydliga språk. I Stig Frölanders effektiva arrangemangskonst har vi Amiralens storband i ett nötskal: ”I left my heart in San Fransisco” och ”I’ve got you under my skin”, den senare med stilsäker sång av Petri Soikkeli. Ulf Johansson Werre är briljant pianogäst och bjuder därtill frikostigt på sång, scat, vissling och trombon i ”Lady be good”.

Att det här inte är något gammalt kuriosakabinett utan en högst levande orkester bevisas av de relativa nytillskotten till repertoaren: Van Morrisons ”Moondance” och Michael Jacksons ”Man in the mirror”.

INTERNAL INTERNAL
Sven Bjerstedt
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons