Annons

1 500 Skurupsbor stöder Kommunals krav

Fackförbundet Kommunal överlämnade i kväll listor med 1 569 underskrifter till stöd för sina lönekrav till kommunfullmäktiges ordförande Sven-Bertil Persson (c).
Skurup • Publicerad 26 maj 2003

Överlämnandet genomfördes i samband med att politikerna var på väg in i till kvällens möte på Rydsgårdshus. - Vi har fått stor respons för våra krav bland Skurupsborna. Namnunderskrifterna har samlats in på arbetsplatser och på gågatan, säger vice ordförande för Kommunal i Skurup, Bettan Dahlgren. Under dagen har flera politiker varit ute och öppnat skollokaler och hon hoppas nu att politikerna visar samma intresse för att hjälpa dem som arbetar inom kommunal verksamhet. Sven-Bertil Persson säger att han tänker på dem som har lägst lön men föredrar i övrigt att inte kommentera konflikten. Själv har han inte varit ute och öppnat några lokaler. Däremot startade såväl ordförande i utbildningsberedningen, Sven Rosengren (fp), som Lena Jarbéus (kd) dagen med att låsa upp på Östergårdsskolan, Slimmingeby skola samt Rydsgårdsskolan. Sven Rosengren säger att de bara agerar efter de regler som skollagen föreskriver.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons