Annons

17-åring åtalas för den omfattande skadegörelsen i Skivarp

2019 fick en tråkig start för många Skivarpsbor som fick sina bilar vandaliserade under nyårsnatten. Nu åtalas en 17-åring för fem fall av försök till stöld, fyra stölder samt en lång rad andra brott.
Skivarp • Publicerad 2 maj 2019
Krossat glas i en av de bilar som vandaliserades i Skivarp.
Krossat glas i en av de bilar som vandaliserades i Skivarp.Foto: Erling Pehrsson, privat

Det rådde stor frustration i Skivarp på nyårsdagens morgon när ett antal bybor upptäckte att deras bil var en av alla dem som drabbats av krossade rutor och skadegörelse.

YA var på plats i Skivarp den 2 januari och ilskan var stor bland många av dem som drabbats, men också hos övriga bybor.

Annons

– Jag är så förbannad! Det är totalt meningslöst, det är bara förstörelse, de har inte ens tjänat några pengar på det, sa Erling Pehrsson då till YA.

Han och hustrun fick sin bil som de köpte ny för mindre än ett år sedan sönderslagen.

Nu åtalas alltså en ung man född 2002 för att ha krossat rutor, förstört dörrar, backspeglar med mera på inte mindre än fem bilar. Detta enligt åtalet med avsikt att stjäla, dock nekar pojken till brott.

I två bilar har 17-åringen brutit sig in och stulit usb-minne, laddare med mera, också detta genom att krossa rutor i bilarna. Han har även krossat framrutan i en företagsbil och stulit ett par hörselskydd värda 3 000 kronor.

Den fjärde stölden utförde han tillsammans med en underårig person då de tillsammans brutit upp det skåp för pantkvitton som finns på Tores allköps återvinningsstation och där de Skivarpsbor som så önskar kan skänka sina pantpengar till Lions. Kvittona de stal hade ett värde av 244 kronor.

Vidare åtalas han för ringa narkotikabrott då han vid två tillfällen mellan den 17 november och den 1 januari använt Aplrazolam, MDMA och cannabis, som allt är narkotika.

Men även här nekar pojken till brott.

Det långa listan på åtalspunkter fortsätter med rattfylleri då han kört bil påverkad av narkotika. Detta hände den 1 december i fjor på Stinsgatan i Skivarp.

Vidare misstänks och åtalas han för olovlig körning då han vid samma tillfälle körde bilen trots att han inte har något körkort. 17-åringens framfart slutade med att han hoppade ur bilen i farten och lät den rulla vidare så att den till slut krockade med en lastbil som skadades av smällen. Därefter smet han från han från olycksplatsen och åtalas även för detta brott.

Bara när det gäller den olovliga körningen och stölden från Tores allköp erkänner pojken brott.

Rutan inslagen och plåtskador i dörren, det var synen som mötte flera bybor på nyårsdagen.
Rutan inslagen och plåtskador i dörren, det var synen som mötte flera bybor på nyårsdagen.Foto: Erling Pehrsson, privat
Erling och Marianne Pehrsson och Rikard Bech fick sina bilar vandaliserade på nyårsdagen, Peter Szakos klarade sig – den här gången.
Erling och Marianne Pehrsson och Rikard Bech fick sina bilar vandaliserade på nyårsdagen, Peter Szakos klarade sig – den här gången.Foto: Sprisse Nilsson
Annika ThunellSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons