Annons

56-åring häktades för narkotikabrott och häleri

Den 56-åring som greps och anhölls i torsdags misstänkt för häleri, stöld och narkotikabrott häktades på lördagen.
Skurup • Publicerad 8 november 2008

Mannen som är bostadslös har fram till nu bott på Landsvägen i Skivarp. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för häleri och narkotikabrott. Vilket är den högre graden av misstanke och som kan ge fängelse i minst ett år.

Polisen fann stora mängder stöldgods vid ett tillslag i Abbekås i tisdags. Och när mannen greps i Beddinge-strand på torsdagen. Sammanlagt hittade polisen också omkring 200 gram vitt pulver viket man tror är amfetamin. Gränsen för grovt narkotikabrott går vid minst 250 gram amfetamin.

Annons

Vid häktningsförhandlingen som hölls i Ystads polishus vid lunchtid på lördagen förnekade mannen alla anklagelser utom narkotikabrott för eget bruk. Han erkände de 10-15 gram amfetamin som han hade på sig vid gripandet.

Genom att mannen greps hoppas polisen att kunna nysta upp fler stölder. En del av det beslagtagna stöldgodset har man redan placerat. Det kommer från ett företagsinbrott i Lundatrakten.

Delar av godset är värt mycket pengar som smycken och antikviteter.

Det var i tisdags som stöldhärvan började att redas ut. Polisen slog till mot en adress i Abbekås och fann mycket stöldgods. Man grep då en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för häleri och narkotikabrott. Den 56-årige mannen anhölls i sin frånvaro.

Kvinnan släpptes senare. När mannen greps på torsdagen tillsammans med en 35-åring fann polisen mer stöldgods och narkotika.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons