Annons

Abbekås golfvecka inledd

På söndagen var det smygpremiär för Abbekås golfvecka. Juniorerna i klubben arrangerade, för fjärde året i rad, sin egen tävling för klubbens seniorer. Ungdomarna i Abbekås golfklubb hade ordnat med allt från sponsrad dricka och priser, till att sälja ut sina tjänster till de tävlande.
Skurup • Publicerad 14 juli 2002
Hampus Rosengren agerade caddy
Hampus Rosengren agerade caddyFoto: 

För 80 kronor ställde de upp som caddy. En av dem som fick chansen att släpa omkring på någon annans klubbor under en runda var Hampus Rosengren. Med ett agerande som utstrålade proffsighet rådslog han med Rikard Olsson, som hade köpt hans tjänster för dagen. Hampus Rosengren, som spelat golf i fyra år, hjälpte till att läsa linjen, ge råd vid puttningen och vara behjälplig vid avståndsbedömningen. Om det var tack vare hans goda råd eller ej, så slutade rundan bra för Rikard Olsson. Att juniorerna på detta sätt arrangerar en tävling ger en bra inkomst till deras verksamhet, berättar Emilia Lundgren. Hon har för dagen den viktiga uppgiften att skriva av score-korten och sammanställa poängställningen på resultattavlan. Emilia Lundgren berättar att det är ett 100-tal aktiva ungdomar i klubben och fler är på väg. En ny grupp har upptäckt den nya folksporten. - Det har börjat mycket tjejer på sista tiden och det är ju jättekul. säger hon. Om det är en effekt av alla framgångsrika svenska tjejer ute på proffstouren är osagt, men att konkurrensen hårdnar även inom klubben är klart. - De nya som börjar är duktiga, så jag får passa mig nu, säger Emilia Lundgren och skrattar. Pengarna som ungdomssektionen får in från dagens tävling går till tävlingsresor och andra aktiviteter för juniorerna i Abbekås golfklubb. Allt utom fester säger Emilia Lundgren och skrattar. Två av de yngre nya förmågorna sitter vid hål nio och har det ganska skönt. Elisabeth Othzén och Ida Wiberg, båda 12 år, sköter kassan vid "närmast-flaggan" tävlingen som kostar tio kronor att delta i. De två golfdamerna tycker det är riktigt roligt att vara med och arrangera tävlingen, även om det innebar en tidig morgon. Ida Wiberg passar även på att tipsa om en tricks hon har när hon spelar. - Det går mycket bättre att spela om man är arg, för då slår man bollen längre. På måndagsmorgon (läs idag) inleds golfveckan mer officiellt med "luftslaget" och en vecka fylld av golf, där även några av klubbens juniorer ska delta tar vid. Men Emilia Lundgren vet inte om hon hinner. Det gäller för henne att träna inför helgens tävling Freds classic, men hon ska vara här och titta varje fall. För henne och de andra ungdomarna återstår det ännu några timmar av arbete innan deras egen golftävling är avslutad, för detta år.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons