Annons

Allmänheten kan tycka om vindkraft

Nio stora vindkraftverk planeras på åkrarna söder om Rydsgårds gods. Nu har allmänheten tillfälle att tycka till om de planerade verken.
Skurup • Publicerad 21 november 2008

Kommunen har gjort en detaljplan där vindkraftverken och deras placering beskrivs. Man har även gjort en beskrivning av hur de 100 meter höga verken påverkar miljön.

Grannar till vindkraftverken bjuds nu in till ett samrådsmöte i Rydsgårdshus den 3 december. Dit är även allmänheten välkommen.

Annons

Synpunkter på verken ska lämnas till kommunens plan och byggenhet senast den 7 januari. Planen finns på biblioteket i Rydsgård och kommunkontoret i Skurup samt på kommunens hemsida: www.skurup.se

De nio vindkraftverken kommer att ge mycket energi. Enligt planen ska de årligen producera 70 gigawattimmar. Det räcker till flera tusen villors elbehov räknat på 15 000 kilowattimmar per hus. Eller hela Rydsgård och lite till.

Det är företaget Arise windpover som vill bygga upp verken.

Enligt planen kommer de nio verken inte att påverka omgivningen så mycket.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons