Annons

Allvarligt skadade efter sexmetersfall från tak

(Uppdaterad) Två byggnadsarbetare skadades allvarligt när de föll ner sex meter ner från en skylift vid ett bygge i Villie utanför Rydsgård.
Skurup • Publicerad 20 november 2008
Två byggnadsarbetare skadades allvarligt när de föll ner sex meter ner från en skylift vid ett bygge i Villie utanför Rydsgård. Bild: Bass NilssonFoto: 

En kraftig vindby blåste upp en 12 meter lång takplåt mot de båda männen. Plåten svepte ner de båda arbetarna som inte hade en chans att stå emot.

- De båda männen fick allvarliga skador, berättar inre befäl vid Ystadspolisen Magnus Svall.De fick omfattande frakturer, bland annat benbrott och skelettskador. Och de vårdades på intensiven under torsdagen.

Annons

Olyckan inträffade strax före lunch på torsdagen vid ett verkstadsbygge. Den bärande konstruktionen till bygget var på plats och man höll på med att lägga ut plåt på taket.

På Lunds universitetssjukhus berättar man att de båda männen har fått allvarliga skador men inte livshotande.

- Läget är stabilt för de båda, säger sjukhusets informatör. En av dem är nedsövd och kommer att opereras i ryggen under torsdagskvällen.

De båda föll ner när de höll på att säkra plåtar från att blåsa ner.

- De stod i liften i höjd med takkanten och arbetade när plåten slog ner dem, berättar byggföretagets ansvarige.

Byggarbetarna satt inne i en barack och spelade kort på grund av den friska till hårda vinden.

De båda männen som är i 40-årsåldern skulle då gå upp för att göra fast de plåtar som var lösa på taket.

- De hade precis gjort fast en plåt när det kom en vindstöt och lyfte en annan plåt som fortfarande låg lös. Den flög mot de båda som föll ner på marken, berättar företagets representant.

Polisen kommer nu att göra en undersökning kring arbetsplatsolyckan.

- Våra tekniker kommer att besöka platsen under kvällen och Arbetsmiljöverket kommer dit under fredagen, säger Magnus Svall. Utredningarna kommer att göras parallellt.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons