Annons

Andra arrangemang än fotboll i nya hallen

Med boende intill den nya fotbollshallen skulle anläggningen kunna användas till mycket mer än bara idrott. Något som kan bli verklighet då det finns förslag om att bygga ett nytt internat för lantbruksskolans elever och göra om de nuvarande bostäderna till vandrarhem.
Skurup • Publicerad 14 november 2002

Thomas Bab, projektledare på Svenska turistföreningen, besökte i går Skurup och blev mäkta överraskad över att det inte finns några planer på hur hallen ska utnyttjas när det inte spelas fotboll. - Att det byggs en så här hall är en stor sak för en liten ort som Skurup. Det kan leda till nya aktiviteter och ökad verksamhet i kommunen. Thomas Bab, som själv drivit Solnahallen utanför Stockholm, tycker att det förefaller som om ingen insett de möjligheter som nu erbjuds. Bland annat ifrågasätter han varför det inte tagits fram färdiga paket som inkluderar tillgång till hallen, boende och mat. Eftersom hallen ska stå klar till våren anser Thomas Bab att det är hög tid att hitta sådana här lösningar. Hans tankar får helhjärtat stöd av turistchef Karin Erlandsson. - Det känns inte som om vi har någon beredskap i nuläget när det gäller marknadsföring av hallen. Framför allt krävs det ett bra arbete initialt för att locka utnyttjare till hallen och Skurup. Planerna på att göra vandrarhem av de nuvarande elevbostäderna vid skolan och därmed kunna erbjuda boende i direkt anslutning till anläggningen kommer från den utredning som konsult Ragnar Lönnäng presenterade för knappt ett år sedan. Staffan Karlsson, ordförande i den allians som ska driva hallen, slår dock fast att hallen främst ska användas till fotboll. Han tycker också att det ännu så länge varit för tidigt att diskutera andra användningsområden. - Vi kommer att ta kontakt med bland andra kommunen och Karin Erlandsson för att samråda om vilka andra arrangemang som kan hållas i hallen. Beträffande planerna på att göra vandrarhem intill hallen så är han positiv. - Det är alltid en styrka att det finns ett boende i närheten. Det kan till exempel utnyttjas i samband med att det anordnas turneringar i hallen.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons