Annons

Anna Murgren står på sig om containrar

Anna Murgren (s) i tekniska nämnden står fast vid sin ståndpunkt om de uteblivna containrarna för trädgårdsavfall i Skivarp och Rydsgård.
Skurup • Publicerad 25 mars 2002

Kommuninvånarna bör få säga sitt och sedan bör ärendet tas upp i nämnden igen. - Jag tycker inte att man ska dra in service som man en gång bjudit på, i alla fall inte utan att diskutera det först med dem det berör, anser Anna Murgren. Kent Olsson, vice ordförande i tekniska nämnden, gjorde nyligen gällande att irritationen i Rydsgård och Skivarp över de uteblivna containrarna bygger på ett missförstånd. Containrarna är inte någon kommunal service, utan finansieras via avfallsavgifterna som måste höjas om containrarna ska finnas kvar, ansåg Kent Olsson då. Men Anna Murgren tycker inte att ärendet egentligen har diskuterats i nämnden, utan att det togs ett mycket olyckligt beslut som inte gick rätt till. Om tekniska nämndens ekonomi säger hon så här: - Det är inte något fel på den, trots containrarna går vi plus varje år. Och ska parkförvaltningens personal städa om detta avfall hamnar "fel" kommer det att kosta mycket mer. Kent Olsson säger dock att ärendet kommer att tas upp igen i nämnden. Men han vidhåller att det gick rätt till när nämnden fattade beslut om containrarna första gången.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons