GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Årets handlare vill ha något för alla

Martaboden är en Skurupsbutik med anor. Redan på 1920-talet öppnade Marta Persson butiken, som idag ekiperar kvinnor från hela södra Skåne. Titeln Årets handlare är ägaren Lena Larsson mycket stolt över.
Skurup • Publicerad 8 maj 2018
Lena Larsson, Martaboden, har blivit utsedd till Årets handlare.
Lena Larsson, Martaboden, har blivit utsedd till Årets handlare.
Foto: Annika Thunell

Lena Larsson har drivit Martaboden sedan 1980 och blev av Skurups handel nyligen utsedd till Årets handlare. Utmärkelsen fick hon ta emot på Skurups näringslivsgala för två veckor sedan.

– Det är verkligen jätteroligt att bli uppmärksammad. Men naturligtvis hade det aldrig gått utan min fantastiska medarbetare Anki Malmros och alla våra kunder, säger Lena Larsson.

Det var Lenas mamma Ebba Larsson som köpte butiken av Marta 1961. Genom åren har utbudet förändrats från att först sälja barnkläder till att som nu enbart satsa på damkläder.

– Det gäller att följa med sin tid. Jag brukar säga att vi är som en lanthandel. Här ska finnas någonting för alla, det är min vision, säger Lena Larsson och berättar att det inte är ovanligt att tre generationer kvinnor kommer in i butiken för att handla samtidigt.

Den personliga servicen är a och o i Martaboden.

– Många kommer in genom dörren och säger bara ”jag ska bort på lördag”. Det tycker vi är jätteroligt. Vi är kundernas egen personal shopper, helt utan extra kostnad, säger Lena Larsson.

Annika ThunellSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer