Annons

Åtalas för smitning

En 62-årig man från Skurup åtalas för att ha smitit från en trafikolycka. Smitningen inträffade i augusti i år när mannen var ute och körde på väg 755 mellan Skurup och Skivarp.
Skurup • Publicerad 29 november 2002

En kvinna hade stannat sin bil längs södra sidan av länsvägen och gått över på andra sidan för att prata med sin syster. En bil kom då och körde så nära hennes egen att hela sidan skrapades. Bilen saktade in men körde sedan från platsen utan att ge sig till känna. Kvinnan hann uppfatta en del av registreringsnumret, färgen och bilmärket. Någon dag senare såg hon i Skurup en bil som liknade den som skadat hennes egen. Bilen hade skador på höger sida och även registreringsnumret stämde. Den åtalade, som äger bilen, nekar till brott. Han säger att ingen annan har kunnat köra hans bil vid den aktuella tidpunkten. Någon förklaring till varför hans bil är skadad och till att hans backspegel hittades på olycksplatsen har han inte. Mannen stäms nu vid Ystads tingsrätt för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons