Annons

Beslut om avlopp kvarstår

Miljö- och hälsoskyddsnämnden står fast vid sitt beslut att det inte begåtts några fel av kommunen när det gäller godkännande av en avloppsanläggning i Janstorp.
Skurup • Publicerad 5 juli 2002

Det är en fastighetsägare som kritiserat kommunen för att han anser att det föreligger risk för att spillvatten från anläggningen ska kunna hamna i hans vattentäkt som ligger på granntomten. För att kontrollera att så inte är fallet har han hävdat att kommunen bör bekosta provtagningar av vattnet i täkten. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har, på grund av oklarheter vid avloppsanläggningen, ändå gått med på att ta ett prov per år. Nämnden beslutade att bekosta ett prov innan fastighetsägarens eget avlopp åtgärdades. Fastighetsägaren har emellertid velat ha fler prover utförda. Han har också överklagat beslutet till länsstyrelsen. Dock har fastighetsägaren nu ändrat sig och föreslagit att han bör få koppla in sig på det kommunala vattennätet gratis i stället. Miljö- och hälsoskyddsnämnden ser emellertid ingen anledning att ändra sitt tidigare beslut.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons