Annons

Bra år för Skurupshem

Skurupshem gjorde förra året ett av sina bästa resultat någonsin. Den goda ekonomin innebär att man under året kunnat satsa stora belopp på underhåll och upprustning, något som tidigare varit eftersatt.
Skurup • Publicerad 26 februari 2003

- Nära hälften av vinsten har gått tillbaka till hyresgästerna. Framför allt har vi prioriterat utvändiga renoveringar, säger en nöjd vd Bertil Nilsson. Mätt i siffror ser dock årets resultat på dryga miljonen sämre ut än förra årets 2,5 miljoner. Men de låga siffrorna beror på bokföringstekniska förändringar. - Vi har anpassat oss till de nya rekommendationerna från Bokföringsnämnden. Med tidigare metoder skulle vi ha gjort en vinst på 4,6 miljoner, förklarar Bertil Nilsson. I det beloppet finns två miljoner som använts till underhåll, en miljon i ökade avskrivningar och en halv miljon i uppskjuten skatt. Orsaken till det goda resultatet är att efterfrågan på bostäder i Skurups kommun varit hög under året. I början av 2002 fanns ett femtiotal outhyrda lägenheter medan man nu praktiskt taget är nere på noll. - Vi har i dagsläget 16 lägenheter outhyrda, men nio av dem är under ombyggnad, säger Anders Nilsson, förvaltare på Skurupshem. I Skivarp har man under året satsat på att bygga om ettor till flerrumslägenheter, en satsning som fallit mycket väl ut. - De vi har byggt om i första etappen är alla uthyrda och vi räknar med att nästa omgång ska vara klara i sommar, säger Anders Nilsson. I dagsläget står hundratals personer i kö till lägenheter i Skurup men några konkreta planer på att bygga nya bostäder finns ännu inte. Eventuellt kan dock ett uppförande av ett äldreboende i kvarteret Anna medföra att man även kan bygga några lägenheter för vanlig uthyrning. - Problemet är att det är svårt att veta om efterfrågan på lägenheter kvarstår om man ska betala det pris som nybyggnation innebär, menar Bertil Nilsson. Han anser att det finansiella läget är väldigt osäkert i år på grund av eventuellt krig i Irak och den kommande EMU-omröstningen. Detta innebär att han i dagsläget tycker att är vanskligt att ge sig in på nyinvesteringar. - Det är omöjligt att veta hur det kommande året kommer att utveckla sig men vi hoppas på ett minst oförändrat resultat för 2003.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons