Annons

Bruksgårdens personal vill ha besked

De som mest berörs av den utdragna diskussionen om hur äldreomsorgen ska se ut framöver är personalen på Bruksgården. En följd av bristen på beslut är att de kan tvingas få jobba med tillfälliga lösningar längre tid än planerat.
Skurup • Publicerad 21 februari 2003
BILD: THORSTEN PERSSON
BILD: THORSTEN PERSSONFoto: 

Det handlar bland annat om gästrum som byggts om till handikapptoaletter och hygienutrymmen som gjorts större genom att handfat skruvats ner. Samtidigt som de också fått bättre hjälpmedel. - Det fungerar bra. Men visst är det jobbigt att det inte blir något beslut. Ibland får man hoppet att nu är något på gång och sedan sjunker det igen, säger Cecilia Jönsson som arbetar på avdelningen Björnbärsstigen. Arbetskollegan Catarina Ceder håller med. - Vi vet aldrig vad som gäller utan får läsa om det i tidningarna. Hade vi väl bara fått besked om ett datum när ombyggnaden skulle starta hade vi åtminstone haft något att titta fram emot. När det gäller frågan om renoveringen av Bruksgården ska prioriteras före en nybyggnation i kvarteret Anna är meningen delad i personalgruppen. Både Catarina Ceder och Cecilia Jönsson förespråkar att äldreboendet i Anna byggs först. - Då kan vi tömma avdelningarna här och slipper arbeta i stöket. Men det är förstås under förutsättning att det inte tar för lång tid innan bygget kommer igång, säger Catarina Ceder. Inger Hansson och Christel Hansson som arbetar på samma avdelning tycker däremot att man borde sätta i gång med ombyggnaden omedelbart och skjuta på ett eventuellt nybygge i kvarteret Anna. - Det hade varit lika bra att börja med renoveringen med en gång. De summor som lagts på de tillfälliga lösningarna är egentligen utkastade pengar, anser Christel Hansson. Kollegan Inger Hansson påpekar att det inte behöver vara negativt att det pågår en ombyggnad samtidigt som de äldre finns i närheten. - De tycker ofta det är intressant att följa förändringar och herrarna brukar var nyfikna på snickerierna. Alla är dock överens om att det vore bra om något hände.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons